”Så vill S straffbeskatta Nacka”

1 november, 2013

Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande, skriver i Nacka Värmdö Posten om hur Socialdemokraternas budgetförslag i riksdagen skulle slå mot Nacka.

Nacka växer och det ställer krav på nya investeringar i skolor, omsorgsplatser och infrastruktur. Därför är det välkommet att regeringen i sin budget för tillväxt och jobb har föreslagit förändringar av skatteutjämningssystemet. Det innebär att vår kommun får betala lite mindre i skatteutjämning och därmed kan investera för att fortsätta utveckla Nacka.

Socialdemokraterna har i sin tur lagt ett förslag i sin nationella budget som innebär att Nacka skulle behöva betala 75 miljoner kronor mer – som en slags straffskatt på tillväxt. Det motsvarar 150 lärares jobb. Hur hade S i Nacka tänkt hämta hem det?

Läs Mats Gerdaus debattartikel på NVP.se.

Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att surfa vidare på sajten så godkänner du användandet av cookies.  Läs mer