Linda Norberg, 24, ny ordförande för Utbildningsnämnden i Nacka

linda-norbergUtbildningsnämnden i Nacka är kommunens största nämnd med en budget på drygt 2 miljarder kronor. Totalt berör nämndens verksamheter över 22 000 elever i förskolan, grundskolan, gymnasieskolan, vuxenutbildningen och SFI-utbildningarna. I torsdags kväll nominerades Linda Norberg till ny ordförande för Utbildningsnämnden.

– Nacka är en av Sveriges bästa skolkommuner och det ska bli spännande att vara med och vidareutveckla utbildningspolitiken framförallt under ett valår. Det är viktigt att vi fortsätter förnya vår politik men framförallt att vi lyssnar på Nackabornas tankar och idéer kring hur vi tillsammans kan bli bäst, säger Linda Norberg.

– En av våra stora utmaningar är ge förutsättningar för maximal utveckling av alla elever. Jag kan inte acceptera att killar idag klarar sig sämre genom hela skolan än tjejer. Det kommer få konsekvenser för framtiden om inte skolan kan uppfylla uppdraget att förmedla kunskap till alla elever och därför är det en utmaning jag vill ta tag i, fortsätter Linda.

– För mig är det självklart att skolan ska vara utrustad med modern teknik. Men som politiker bör vi fokusera mer på att formulera de mätbara målen så att eleverna tillgodoser sig kunskaperna att använda modern informationsteknik, snarare än tekniken i sig, sammanfattar Linda Norberg sin framtidsvision för Nackas skolor.

Nackamoderaternas fullmäktigegrupp nominerade i torsdagskväll Linda Norberg till ny ordförande för Utbildningsnämnden i Nacka. Nomineringen kommer efter att nuvarande ordförande valt att lämna uppdraget. Formellt sker valet av ny ordförande på nästa sammanträde med Nacka kommunfullmäktige den 24 maj.

Personfakta – Linda Norberg:
Linda Norberg är 24 år och är med plats 5 på moderaternas valsedel en av paritets toppkandidater inför kommunvalet. Linda är sedan 2004 fritidspolitiker i Nacka och redan idag ledamot i kommunfullmäktige, ersättare i Kommunstyrelsen, ledamot i Utbildningsnämnden och vice ordförande för Moderaterna i Nacka. I valet till Eur opaparlamentet blev Linda den 9:e mest kryssade kandidaten i Sverige.  Till vardags arbetar Linda som konsult på kommunikationsföretaget Grayling, innan studerade hon internationella relationer på Stockholms universitet och drev eget företag.