Var med och påverka Nackas framtid!

Vi främjar demokrati och uppmuntrar våra fantastiska medborgare att vara med och påverka Nackas framtid genom Framtidsdialog Nacka!

Nu är Framtidsdialog Nacka lanserad, en unik demokratisatsning där du bjuds in att tycka till om hur Nacka ska utvecklas i framtiden. Målet är att öka kunskaperna om invånarnas olika perspektiv, främja goda relationer och att utveckla nya former för dialog inom kommunen. Dialogens resultat ska ligga till grund för en långsiktig strategisk riktning för Nacka. Svaren är helt öppna och alla kan både läsa andras svar och svara själva. Svaren analyseras sen med hjälp av AI vilket gör att det snabbt och enkelt går att analysera stora mängder svar.

– Jag är glad och stolt över att Nacka än en gång visar vägen för utveckling, inkludering och innovation. Framtidsdialog Nacka är i min mening en mycket stor demokratisatsning. Men hjälp av AI kan vi låta alla beskriva sin önskade framtid med egna ord och omhänderta resultatet. Vårt fokus är på hur det är att leva, bo och verka i Nacka. Kommunen är i det sammanhanget bara en part av många. Vi vill att dialogen och dess slutsatser ska vara vägledande för alla – offentliga aktörer, företag, föreningar och alla som lever och arbetar i Nacka. Ett ännu trivsammare Nacka skapar vi tillsammans, av Nackabor och för Nackabor, säger Mats Gerdau (M) kommunstyrelsens ordförande.

Framtidsdialogen kommer att vara öppen i ett drygt år. Dialogen riktar sig särskilt till Nackabor, men alla är välkomna att delta, oavsett om man bor i Nacka eller inte. Gå in och påverka Nacka du med!

Länk till framtidsdialogen: Framtidsdialog Nacka

Om Mats Gerdau

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande, ledamot i kommunfullmäktige.
Bor i Älta.

Läs mer om Mats HÄR