Peter Zethraeus

Kommunalråd och ordförande i Natur & Trafiknämnden

Vem är du? 
Peter Zethraeus, 61, uppvuxen i Saltsjöbaden, men bor i Kummelnäs i Boo sedan 30 år. Nacka i allmänhet, men Boo i synnerhet är ett fantastiskt fint ställe att bo på. Engagerade mig politiskt på allvar för mer än 20 år sedan när detaljplaneringen av sommarstugeområdena i Boo började.

Varför Moderaterna?
Tron på individen. Frihet under ansvar och att det är partiet där alla är välkomna är väl de enkla svaren.
Eftersom jag har ett stort intresse för miljö och natur och bekänner mig till det som kallas ”grön höger” så attraheras jag också av det rationella, resultatinriktade, pragmatiska, att lösa uppgiften, något som också går igen i miljöpolitiken. Vi har den bästa miljöpolitiken. Långt från symbolpolitik. Vi vill se pang för pengarna. Det är resultatet som räknas.

Vad gör du på din fritid?
Tycker om att vara ute. Vandra i skog och mark, cykla, vara i skärgården, skidor och långfärdsskridskor. Eller bara hänga i trädgården med familj eller vänner. Tycker om att laga mat och dricker gärna en öl. Till skillnad från alla andra gillar jag att pendla, det är värdefull ställtid mellan jobb och fritid. Men jag har förstått att de flesta andra inte ser det så.

Kontaktuppgifter:
peter.zethraeus@nacka.se
070-431 81 37

Våra kommunalråd

Mats Gerdau
Mer information
Filip Wiljander
Mer information
Peter Zethraeus
Mer information
Agnes Palinski
Mer information