Lär känna vårt nya kommunalråd Agnes Palinski!

Agnes är ny 1:e vice ordförande i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden och nytt biträdande kommunalråd för Moderaterna. På bilden även med sin nya familjemedlem🐶

Klicka på bilden för att komma till inlägget på facebook, där du även kan kommentera händelsen
Vem är du?

– Jag heter Agnes Palinski är 47 år och bor i Saltsjöbaden sedan 2009. Närheten till såväl natur, skärgård och bra skolor gör att både jag och min familj trivs här.

Hur ser du på framtidens Nacka?

– Nacka är en av de bästa kommunerna i landet att bo och arbeta i. Det är inte en slump att det är så. Moderaterna har haft stort inflytande i Nacka under lång tid särskilt när det kommer till valfrihet, stadsutveckling, skolkvalitet och hur skattepengarna används på bästa sätt. För Nackas fortsatta framgångar kräver dessa frågor fortsatt fokus även in i framtiden!

Vilken är din hjärtefråga inom miljö-och stadsbyggnad?

– En vacker närmiljö som är långsiktigt hållbarhet, där nytt byggande ska ske i takt med invånarna och i balans med både natur och ekonomi. Läget mellan Stockholm och närheten till naturen är anledningen till att många väljer att slå bo här – att värna naturen och bevara halva Nacka grönt är därför en hjärtefråga för mig.

Vad gör du på fritiden?

– Privat längtar jag efter att kasta mig utför vita pister eller till sommarens solvarma skärgårdsklippor. Stor del av mitt privatliv ägnas dock åt de vardagliga tingen och min familj.

1:e vice ordförande i Miljö- och Stadsbyggnadsnämnden

Agnes tar över som 1:e vice ordförande tillika Moderaternas gruppledare i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden. Nämnden ansvarar för uppgifter inom plan- och byggnadsväsendet och för kommunens miljö- och livsmedelstillsyn.

Vår politik för en attraktiv boendemiljö

Vår politik för halva Nacka grönt

Agnes Palinski, bitr. kommunalråd, 1:e vice ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden samt ledamot i kommunfullmäktige.
Bor i Igelboda, Saltsjöbaden

Läs mer om Agnes HÄR