Mer proaktiv miljötillsyn 2024!

Genom att skjuta till pengar i budgeten för 2024 kan vi anställda fyra nya miljöinspektörer. Detta innebär att vi snabbare kan handlägga ärenden samt att vi kan arbeta mer proaktivt genom planerad tillsyn.

Klicka på bilden för att komma till inlägget på facebook, där du även kan kommentera nyheten.

Nu växlar Nacka upp arbetet med vår miljötillsyn så att vi kan arbeta mer förebyggande. I budgeten för 2024 skjuter vi till pengar för fyra nya inspektörer som kommer att arbeta med miljö- och hälsoskyddstillsyn för företag och verksamheter i Nacka. Detta innebär att vi snabbare kan handlägga ärenden samt att vi kan arbeta mer proaktivt genom planerad tillsyn.

– Att vara förutseende och genomföra regelbunden tillsyn är otroligt viktigt, dels för att förebygga miljöskador, dels för att kunna ge bättre service till de företag och verksamheter som omfattas av tillsynen, säger Cecilia Gardner Larsson (M), biträdande kommunalråd och vice ordförande i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden. Vår miljö är otroligt viktig, nu ser vi till att möjliggöra bättre uppföljning och dialog i hela Nacka!

En del av alliansbudgeten för 2024

Detta är en av många satsningar som görs i vår budget som också antogs av fullmäktige den 13 november 2023. Bland annat gör vi en rekordsatsning på skolan, sänker skatten och ökar miljöarbetet. Du kan läsa mer om budgeten, samt ta del av hela HÄR

Läs mer om vår politik för miljön

Fler nyheter om natur och miljö