Helene är en av de 57:or i Nacka som äntligen får kompensation!

Den moderatledda regeringen vill nu rätta till S-regeringens slarv med 57:orna. När de ändrade olika pensionsregler så ansågs personer födda 1957 gå i pension 2023 och då upphörde olika arbetsmarknadsrelaterade trygghetssystem och i stället tog pensionssystemet vid. Men de gick miste om sänkt skatt som andra pensionärer får.

Nu kompenserar regeringen för detta med en extra skattesänkning för just dem. Det innebär att Helene och de övriga 943 Nackabor födda 1957 äntligen får kompensation genom utbetalning på skattekontot från den 1 juli 2024. I genomsnitt handlar det om 29 000 kronor i för mycket skatt som de nu får tillbaka. Regeringen ser även till att samma situation inte upprepar sig för personer födda 1959 vid nästa pensionshöjning. Det ska löna sig att arbeta och att ha arbetat!

Jag ser verkligen fram emot när den kompensationen trillar in på kontot nästa sommar, det känns bra med en regering som rättar till det som blivit fel, säger Helene Skantze. Nu blir pensionssystemet rättvist igen, och jag vet många med mig som är mycket glada för det här beslutet.