Nacka är Sveriges framtidskommun!

Nacka toppar listan och är därmed Sveriges framtidskommun, där vi får särskilt högt betyg för nyföretagande, branschbalans, befolkningstillväxt och Nackabornas utbildningsnivå. Detta är ett kvitto på att Nacka har mycket goda framtidsutsikter!

Nacka är Sveriges framtidskommun, Mats Gerdau
Klicka på bilden för att komma till inlägget på facebook, där du även kan kommentera nyheten.

Med ett betyg på 4,67 av 5 rankas Nacka högst på listan över Sveriges framtidskommuner. Vi får en extra guldstjärna för nyföretagande, branschbalans, befolkningstillväxt och Nackabornas utbildningsnivå. Detta är ett kvitto på att Nacka har mycket goda framtidsutsikter – Nacka är Sveriges framtidskommun!

– Det är jätteroligt att vår framtidstro och våra höga ambitioner speglas i mätningar, det är verkligen ett bevis på att det vi gör fungerar. Nackamoderaterna drivs av vår kärlek till kommunen och vår önskan om att göra den ännu bättre. Vi vill och ska vara en JA-kommun som driver utvecklingen framåt för att samhället ska bli så bra som möjligt. Det är tack vare hårt jobb hos Nackabor, politiker och tjänstemän vi gör Nacka till den bästa kommunen att bo, leva och arbeta i, säger Mats Gedau (M), kommunstyrelsens ordförande.

Framtidstro signum för Nackamoderaterna

För oss är framtidstro och hoppfullhet viktigt, så viktigt att vi döpt vårt handlingsprogram för mandatperioden till just det. Citat ur handlingsprogrammets förord:

Vi tycker att Nacka är en av de bästa kommunerna i landet att bo och arbeta i. Vi trivs här och det finns en stark framtidstro. Närheten till såväl natur och skärgård som till arbetsplatser och Stockholms kultur- och nöjesliv ger Nackaborna unika möjligheter. Skolan och omsorgen håller mycket hög kvalitet, det är rent och snyggt och vi har bland de lägsta kommunalskatterna i landet.

Ur handlingsprogrammet ”Framtidstro & hoppfullhet” som släpptes inför valet 2022

Vi ska värna allt det som är bra och unikt med Nacka, men vi får inte heller vara främmande för förändring. Att heller säga JA än NEJ, att tro på utveckling och digitalisering och att arbeta varje dag för att Nacka ska vara så bra som möjligt för Nackaborna är det vi lovat våra väljare, och det vi arbetar varje dag för att uppfylla.

Våra höga ambitioner för skola, välfärd och omsorg tror vi också är viktigt för att framtidssäkra kommunen. De senaste åren har vi fått känna på ett osäkert och föränderligt omvärldsläge, men Nackaborna ska känna sig trygga med att vi går in i tuffa tider med goda förutsättningar, hög kvalitet och starka finanser.

Fakta om rankingen:

  • Rankingen är genomförd av data- och analysföretaget Dun & Brandstreet 22 november 2022.
  • Mätningen visar att 22 av landets 290 kommuner har mycket goda framtidsutsikter, där Nacka är i topp som framtidskommun.
  • Betyget 4,67 av 5 är ett medelvärde från de 10 betygskriterierna befolkningstillväxt, utbildningsnivå, näringslivets växande/krympande, branschbalans, nyföretagande, instegsjobb, leva och bo, jämställdhet (kvinnor i näringslivet) samt geografi.

Mer information:

Läs mer om hur Nackamoderaterna vill främja jobb och företagande: Politik jobb och företagande
Nackamoderaternas handlingsprogram för 2022-2026: ”Framtidstro och Hoppfullhet

Dun & Brandstreets pressmeddelande om rankingen: dnb.se