Nackas sista oljepanna är avvecklad!

I dag skedde en riktig milstolpe i Nackas miljöarbete – vår sista oljepanna är avvecklad! Genom dagens avstängning minskar kommunens CO2-utsläpp med drygt 239 ton per år. Det motsvarar nästan 24 varv runt jorden med en fossilbil, årligen. Sedan 2015 har vi successivt stängt av 38 oljepannor och bytt ut mot fossilfria alternativ, en miljövinst som motsvarar 5 000 bilresor tur och retur Nacka – Göteborg varje år.

Klicka på bilden för att komma till inlägget på Facebook, där du även kan kommentera händelsen.

Äntligen! Säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande. I Nacka arbetar vi med grön och miljösmart politik som verkligen gör skillnad. Dessutom är det en vinst ekonomiskt att gå från fossilt till fossilfritt, vi sparar över 600 000 årligen i uppvärmningskostnader bara för den vi stängde av i dag.

Det känns bra att genomföra åtgärder som faktiskt leder till konkreta resultat, vi arbetar genomgående så i Nacka och jag ser fram emot att leda den utvecklingen politiskt, tillägger Agnes Palinski (M), nyligen tillträtt kommunalråd och vice ordförande i Miljöutskottet

Nästan 24 varv runt jorden med bensinbil

Genom dagens avstängning minskar kommunens CO2-utsläpp med drygt 239 ton per år. Det motsvarar nästan 24 varv runt jorden med en fossilbil, årligen. Sedan 2015 har vi successivt stängt av 38 oljepannor och bytt ut mot fossilfria alternativ, en miljövinst som motsvarar 5 000 bilresor tur och retur Nacka – Göteborg varje år.

Nackamoderaternas politik för Natur & Miljö

Om Mats och Agnes

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande, ledamot i kommunfullmäktige.
Bor i Älta.

Läs mer om Mats HÄR


Agnes Palinski,
 bitr. kommunalråd, 1:e vice ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden samt ledamot i kommunfullmäktige.
Bor i Igelboda, Saltsjöbaden

Läs mer om Agnes HÄR