Vi startar en tredje resursskola i Nacka!

I dagsläget har Nacka två kommunala resursskolor, Myrsjö och Skuru-Duvnäs, båda med inriktning mot elevler inom autismspektrumtillstånd (AST). Nu startar vi en tredje resursskola, med en bredare inriktning på stöd för elever med Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) för att kunna erbjuda en bra och trygg skolgång för alla elever. Den nya resursskolan ska ligga i Älta.

Klicka på bilden för att komma till inlägget på Facebook, där du även kan kommentera.

Vi alla är ju lite olika, och då måste också skolorna få se lite olika ut. Under mina besök på olika skolor under våren har jag verkligen sätt vikten av just blandade skolor, inte minst under mitt besök på Myrsjö resursskola. Engagemanget hos lärare och personal gjorde verkligen intryck på mig, och just behovet av en resursskola även för de utanför autismspektrat är en av de punkter jag fick med mig att åtgärda. Nu ser vi till att få en till resursskola på plats! Säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande.

Den nya resursskolan i Älta planeras att starta under läsåret 2024-2025 och kommer, precis som de två redan existerande resursskolorna hållas små för att möjliggöra det individuella stöd eleverna behöver.

Nackamoderaternas politik för Skola & Förskola

Om Mats Gerdau

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande, ledamot i kommunfullmäktige.
Bor i Älta.

Läs mer om Mats HÄR