Ny pendlarbrygga i Nacka Strand!

I år bygger vi en ny brygga för båttrafiken i Nacka strand, tillgänglighetsanpassad och med plats för fyra fartyg samtidigt. Detta innebär att all båttrafik i Nacka strand samlas till en och samma brygga, där trafiken även kommer kunna gå vintertid. En ny brygga ökar möjligheten för Nackaborna att kunna ta båten till skolan eller jobbet – miljösmart och livskvalitetshöjande! Dessutom får Nacka medfinansiering av Trafikverket med 11 miljoner, vilket motsvarar halva kostnaden.

Klicka på bilden för att komma till inlägget på facebook, där du även kan kommentera händelsen

– En viktig satsning, säger Peter Zethraeus (M), kommunalråd och ordförande i natur- och trafiknämnden. Ett av våra vallöften var att utöka båtpendlingen, och detta är ett av flera sätt som vi gör just det. Nu kan även de isgående Waxholmsbåtarna angöra och Nacka Strand kan finnas med i vintertrafiken. Att kunna ta båten i stället för bussen är jag övertygad om sätter guldkant på vardagen, något jag verkligen unnar alla Nackabor året om. Inte minst de som är i behov av tillgänglighetsanpassning, eller de som vill ta med cykeln ombord. Det är också glädjande att staten ser värdet i våra investeringar och vill bidra, vi arbetar aktivt med framkomligheten i hela kommunen.

Fakta:

  • 2023 ansökte Nacka kommun om statlig medfinansiering för en rad projekt för åtgärder inom miljö och trafiksäkerhet.
  • Ett av de godkända projekten är just pendlarbryggan i Nacka strand, där trafikverket medfinansierar med 50 %.
  • Totalt får Nacka 22 miljoner av Trafikverket för sju olika projekt runt om i hela kommunen.
  • Samtliga projekt skulle genomförts oavsett om kommunen fick beviljat statligt stöd eller inte.
  • Bryggan börjar byggas hösten 2024 och ska vara färdig 2025
  • Läs mer på kommunens hemsida HÄR

Fler nyheter för Västra Sicklaön

Fler nyheter inom Trafik & Framkomlighet

Socialdemokraterna i Stockholms stad och i regionen genomför nu en rad försämringar inom kollektivtrafiken. Bussterminalen i Slussen ska flyttas, och flera busslinjer läggs ner eller får färre avgångar. Läs mer genom att klicka på bilderna ovanför.

Om Peter Zethraeus

Peter Zethraeus, kommunalråd, ordförande i natur-och trafiknämnden samt ledamot i kommunfullmäktige.
Bor i Kummelnäs, Boo.

Läs mer om Peter HÄR