Dra inte ner på buss 53 och 55!

Den socialdemokratiskt styrda regionen har nu presenterat ytterligare neddragningar i kollektivtrafiken, turtätheten på linje 53 och 55 minskar med 25 % respektive 33 % i mellantrafik. Detta är vi självklart emot, vilket vi även yttrat oss om på moderat inititativ.

Klicka på bilden för att komma till inlägget på facebook, där du även kan kommentera nyheten.

– Vi ser med stor oro på de neddragningar Socialdemokraterna genomför, det påverkar i allra högsta grad Nackaborna. Nu i december fick vi flera linjer indragna och försämrade, bussterminalen i Slussen ska flyttas 750 meter från tunnelbanan och nu presenteras ännu fler neddragningar i turtätheten. Det är illavarslande, och jag befarar att vi kommer se ännu fler försämringar under mandatperioden, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande

– Det är dessutom ett sviket vallöfte, billigare och bättre blev dyrare och sämre, tillägger Peter Zethraeus (M), kommunalråd och ordförande för natur- och trafiknämnden. Många av oss reser inom Nacka eller igenom Stockholm dagligen, och trafikförändringarna får en stor negativ inverkan på både arbetspendling och vardagsresor. Det är varken miljösmart eller medborgarvänligt.

Vad innebär detta för Nackaborna?

Beslutet från (S)-styrda regionen innebär bland annat att:

  • Linje 53 Karolinska institutet – Henriksdalsberget Linjen föreslås få förändrat utbud under mellantrafik från ca 4 till 3 avgångar i timmen.
  • Linje 55 Finnberget – Henriksdalsberget – Tanto Linjen föreslås få förändrat utbud under mellantrafiken, från ca 3 till 2 avgångar i timmen.

Detta börjar gälla i juni 2024 i samband med sommartidtabellerna.

Andra presenterade försämringen i rad

I samband med att vintertidstabellerna började gälla den 10 december 2023, skedde både neddragningar och nedläggningar av busslinjer i Nacka. Du kan läsa mer om det här: Socialdemokraterna slaktar flera busslinjer i Nacka.

Utöver försämrad turtäthet, ska Nackaborna behöva tillbringa en hel arbetsvecka extra i Slussen på ett år när terminalen flyttas till Fotografiska. Det är en gångväg på 10 minuter mellan buss och tunnelbana, enkel väg.

Läs mer om Slussenterminalen här: Stoppa flytten av bussterminalen i Slussen!

Länkar

Läs vårt yttrande till SL och regionen HÄR

Artikel i Mitti om buss 53 och 55: Mitti stockholm

Fler nyheter om trafik och framkomlighet