Nackamoderaterna vill:

✓ Arbeta för att nya Skurubron blir avgiftsfri.

✓ Förbättra tryggheten kring Orminge centrum.

✓ Utveckla Orminge centrum till ett attraktivt, levande och tryggt område med fler bostäder och utökad service.

✓ Tillåta en småskalig förtätning i en mindre del av centrala Björknäs och i övrigt bevara Björknäs villaområden.

✓ Färdigställa en utbyggnad av Orminge.

✓ Bevara naturen och de gröna sambanden mellan naturreservaten.
Försiktigt och i samklang med boende rusta upp Björknäs centrum.

✓ Säkra trygga skolvägar för barnen.

✓ Utbyggnad av busslinjer i förhållande till bostadsutvecklingen i området.

✓ Förbättra busstrafiken i Boo med bl.a. fler direktbussar till och från stan utan byte i Orminge.

✓ Att båtpendlingen i SLs regi fortsätter att byggas ut med en sydlig rutt från Ålstäket/Värmdö via Nackas norra kust till Stockholm.

✓ Effektivare användning av Boos industriområden för att främja företagande och fler arbetsplatser.

✓ Inrätta naturreservat Skarpnäs och Kulturreservat Baggensstäket.

✓ Bygga simhall vid Myrsjö IP.

Aktuellt i Boo

Dina lokala Moderater

Nacka är en kommun, men våra kommundelar ser lite olika ut. Nackamoderaterna har representanter från hela kommunen. Här nedanför kan du läsa lite om några av våra företrädare som bor i Boo. Du är alltid välkommen att kontakta dina lokala företrädare om du undrar något om ditt närområde! Kontaktuppgifter till våra förtroendevalda hittar du här: Våra företrädare

Kom gärna och träffa oss på Ormingekarnevalen lördag den 25 maj! Vi är på plats mellan kl. 11-18

Peter Zethraeus

Kommunalråd | Ordförande i Natur- och trafiknämnden | Gruppledare för Nackamoderaterna i Kommunfullmäktige
Bor i Kummelnäs
Vem är du? 
Peter Zethraeus, 61, uppvuxen i Saltsjöbaden, men bor i Kummelnäs i Boo sedan 30 år. Nacka i allmänhet, men Boo i synnerhet är ett fantastiskt fint ställe att bo på. Engagerade mig politiskt på allvar för mer än 20 år sedan när detaljplaneringen av sommarstugeområdena i Boo började.
Varför Moderaterna?
Tron på individen. Frihet under ansvar och att det är partiet där alla är välkomna är väl de enkla svaren.
Eftersom jag har ett stort intresse för miljö och natur och bekänner mig till det som kallas ”grön höger” så attraheras jag också av det rationella, resultatinriktade, pragmatiska, att lösa uppgiften, något som också går igen i miljöpolitiken. Vi har den bästa miljöpolitiken. Långt från symbolpolitik. Vi vill se pang för pengarna. Det är resultatet som räknas.
Vad gör du på din fritid?
Tycker om att vara ute. Vandra i skog och mark, cykla, vara i skärgården, skidor och långfärdsskridskor. Eller bara hänga i trädgården med familj eller vänner. Tycker om att laga mat och dricker gärna en öl. Till skillnad från alla andra gillar jag att pendla, det är värdefull ställtid mellan jobb och fritid. Men jag har förstått att de flesta andra inte ser det så.

Eivor Örenmark

Ordförande Utbildningsnämnden | Ledamot i Kommunfullmäktige | Ersättare Kommunstyrelsen | Styrelseledamot Moderatkvinnorna Stockholms län
Bor i Björknäs

Eivor Örenmark bor I villa i Björknäs sedan 1997 med make och 2 döttrar som vuxit upp här i Nacka.

Jag är politiskt engagerad i Nackamoderaterna sedan 2009, då jag tog beslutet att själv som Nackabo bättre förstå politiska beslut och bli delaktig i beslut som rör mig, min familj och övriga Nackabor.  

Moderaterna står för en politik som tror på individens förmåga och rätt att själv bestämma över sitt liv, men som också ställer ett tydligt krav på att hon ska göra det. Samtidigt som man har en ekonomi i balans för att kunna planera och genomföra förbättringar i samhället. Detta känner jag att Moderaterna står för.

Att som Utbildningsnämndens ordförande få leda arbetet med målet att alla barn i Nacka ska ha en skolgång av högsta kvalitet, som skapar en god bas för vuxenlivet är att vara delaktig för Nackabornas bästa.

På min fritid gillar jag att läsa böcker, pyssla med vårt sommarhus, umgås med familjen och  skapa mervärde i andra föreningar som t.ex Rotary Saltsjöbaden.

Christian Listérus

Ordförande Fritidsnämnden | Ersättare i Kommunfullmäktige | Ersättare i Kommunstyrelsen
Bor i Lännersta
Vem är du?
Christian Listérus, 56 år. Kommer ursprungligen från Västkusten, men bor i Lännersta i Boo sedan 12 år. Kombinationen av närhet till natur och stad är oslagbar här. Jag är nygammal i politiken. Var aktiv som ung och kände nytändning när jag kom till Nacka, i möjligheten att få vara med och forma mitt närområde.  
Varför Moderaterna?
Mitt engagemang i Moderaterna grundas i våra värderingar om individens roll och betydelse i samhället och visionen om utveckling och ansvarstagande. Jag upplever att Moderaterna står på en stadig grund ideologiskt och har en unik förmåga att ta ansvar för ledning, skapa framdrift och säkerställa ordning och reda.
Vad gör du på din fritid?
Jag ägnar mig åt politiken och min familj på fritiden. Njuter av variation. Tycker om att var ute med båt på sommaren, åka skidor på vintern och tar gärna del av stadens puls. Till vardags driver jag egna bolag och hjälper även andra företagare att förverkliga sina idéer.

Ulrika Sunesson

Styrelseledamot i Nackamoderaterna | Ledamot i Fritidsnämnden
Bor i Eriksvik
Vem är du?
Ulrika Sunesson, 56 år, boendes i Saltsjö-Boo sedan 1998. Den fina omgivningen av båda natur och hav gör att jag trivs bra här.
Varför Moderaterna?
Det är partiet som prioriterar frågor om lag och ordning, med en stark vilja att bekämpa brott och öka resurserna till polis och rättsväsende. Partiet driver också frågan om att skapa jobb och få människor i arbete. För mig är det också viktigt att kunna ha en personlig frihet och ett egenansvar.
Vad gör du på din fritid?
Jag tycker om att resa och se mig om i världen. Att åka skidor i en härligt pistad backe och att umgås med min familj och vänner en solig sommardag, det är sådant som gör mig glad. Jag sjunger i kör och dansar gärna. Musik är roligt och ger mig mycket glädje, kraft och energi.

Andreas Brännström

Ledamot i Kommunfullmäktige | Ledamot i Socialnämnden
Bor i Björknäs
Om Andreas
Andreas är en engagerad moderat från Saltsjö-Boo som för närvarande sitter i Nacka kommunfullmäktige samt Socialnämnden. Han driver ett byggföretag, Brame Bygg, som sysselsätter tolv byggare och strävar efter att växa på ett hälsosamt sätt inom en utmanande bransch. Genom sitt företag och politiska engagemang arbetar Andreas för att förbättra villkoren inom byggbranschen och skapa hållbara lösningar för både byggare och kunder. Hans erfarenhet som företagsledare ger honom en unik insikt i de praktiska utmaningarna som många Nackabors vardag präglas av. Andreas är gift med Corinne och pappa till tre barn, vilket förankrar hans engagemang för att skapa ett tryggare och mer välstående Nacka för alla familjer.

Cecilia Gardner Larsson

Ledamot i Kommunfullmäktige
Bor i Eknäs

Vem är du?
Cecilia Gardner Larsson 51 år, har bott i Boo sedan 2012.  Det bästa med Nacka är att det är så nära till vatten, skogen och nu med barn att det också är nära till många kompisar och att skolan är bra. 

Varför Moderaterna?
Jag gick med i MUF redan på gymnasiet och har varit engagerad i politiken parallellt med ett yrkesliv inom samhällsbyggnadssektorn. Mitt engagemang har alltid byggt på viljan att göra världen lite bättre och att alla människor förtjänar både frihet, trygghet och stöd när de egna benen inte bär. Vi har alla ett eget ansvar för våra liv men många frågor behöver också diskuteras och lösas gemensamt på samhällsnivå.

Vad gör du på din fritid?
När jag inte jobbar så tycker jag om att vara med min familj och mina vänner. Gärna ute i naturen eller att ses över en god middag. Jag älskar att läsa skönlitteratur och uppskattar konst och kultur. Det ger mig en aning om vad livet är och en djupare dimension i tillvaron.

Anders Bruhn

Ledamot i Kommunfullmäktige | Ledamot i Natur-och trafiknämnden
Bor i Orminge

Se fler företrädare

Viktiga frågor i Boo

Vad vill du förbättra i Boo?

Har du idéer på hur Moderaterna kan göra Boo bättre? Stort som smått – hör gärna av dig till oss genom formuläret nedan! Kanske behövs det bättre farthinder i ditt kvarter? Vi vill gärna veta!

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter

    Alla områden i Nacka